onsdag 12 november 2014

Lapsed


Juba mitu ööd on olnud päris koledad, plika ärkab ja sööb öö otsa, kui hästi läheb, saan max 2h järjest magada, aga tihti on äratus iga 1,5h tagant ja oi kui väsitav see on.. Õnneks on mees kodus olnud ja ta on poisi ise lasteaeda viinud ja kui koju jõuab umbes 8.10, siis võtab tüdruku enda hoole alla ja olen saanud 1,5h lisa und endale ja kui eriti hästi on läinud, siis olen umbes 9.30 paiku plikale tissi andnud ja ta saanud paariks tunniks rõdule magama pannud ja ise veel natuke magada saanud, ega see optimaalne just pole aga see variant on parem kui mitte midagi..

Eile hommikul (11.nov), kui mees oli läinud poisiga lasteaeda, siis kuulsin suurest toast hamba kriginat, plika oli toas mängumatil.. Jäin mõtlema, et kuidas on võimalik, et selline hääl saab tulla kui lapsel on aiult kaks alumist hammast olemas, läksin uurisin asja ja oligi kolmas lõikunud, ülemine (esimene parem) oli lõikunud ja see selgitab ka neid koledaid öid... tänaseks polnud ennast teine ilmutanud, äkki homme hommikuks on ka teine lõikunud, jube paistes oli küll.... no ja sealt edasi unistan , et äkki saan tagasi oma 12h järjest magava lapse, lootus on lollide lohutus, eks? :D

Söömisest ka, kui ma juba kirjutan. 5.november käisime 8k kontrollis, tüdruk oli 6190g kerge ja 64cm pikk, pea ümbermõõt 41,7cm. Arst arvas, et tüdruk soovib nö päris süüa ja mitte mu püreemajandust ja nüüd siis harjutame päris toiduga, see tähendab siis seda, et püreed, mis on juba sügavas valmis, need segan näiteks makaronidega talle ja matsutab päris hea meelega. Saab ka Hellas Kitchen magusaid püreesid ise pakist imeda, mõned korrad sööb terve tuubi tühjaks, teine kord saab ühest tuubist kolm korda söönuks... portsud on väga ebaühtlase suursusega, enne neid koledaid öid sõi mõni päev ikka päris tubli isuga, aga viimased 3-4 päeva on kuidagi vilets olnud. Üldjuhul saab 3 korda päevas midagi muud peale RP. Arst soovitas päeval kõht tal korralikult täis süüa, siis äkki sööb öösel vähem, sest momendil tundub, et ta sööb öösel kõhu täis ja siis päeval ei pole enam isu, kuna kõht piima täis pargitud... 25.nov uus kaalumine, loodan, et siis on vähemalt 100g juurde võtnud. Samas ma selle kaalu pärast väga ei muretse, kuna ta liigub palju, enam jaolt esiveoga, kuid see vütab ju ka oma jagu energiat ja seega ei võta ta ka piisavalt juurde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar