lördag 4 september 2010

Külm keefirisupp


Ülimalt lihtne ja hea supp, mille sain Kristelilt!!
1l keefiri
2 värsket väikest kurki või pool pikka kurki
2 keedetud muna
100g suitsusinki
1 tomat või peotäis kirss tomateid
1sl Põltsamaa sinepit (kasutasin Vene sinepit)
tilli
värsket sibulat
soola ja pipart
Sega sinep keefiriga (mina segasin alguses sinepi kausi põhjas väikese osa keefiriga ja siis lisasin ülejäänud, et olla kindel, et kõik seguneks ilusti).
Lõigu kurk, tomat, sink ja muna vikesteks kuubikuteks ja lisa keefirile.
Lõika supi sisse nauke tilli ja sibulat, ning maitsesta soola ja pipraga. Mina ei pannud kohe sibulat sisse, kuna söön seda suppi üksi, siis ei taha lasta sellel seista sibulaga, külmutuskapis võib mõruks minna. Hakkisin sibula värskelt enne sööma hakkamist ja segasin taldriku peal supisse, aga ilam sibulata on ka väga maitsev.
Kui esimest korda sõin, siis mõtlesin, et maitse on kuidagi tuttav, lõpusk jõudis kohale, et maitseb nagu vedel kartulisalat,ainult ilma kartulita...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar