fredag 17 september 2010

Indiapärane terav läätsesupp


Täna oli menüüs jällegi supp. Nagu mul kombeks, siis on ka see väga lihtne ja kiire supp, peale selle maitseb väga hästi ja on kalorivaene! Selle, on ka aeganõdvam variant, siis kasutan kikkerherneid, need tuleb eemine päev likku panna ja keevad ka kauem, muidu on kõik sama. Täna tegin punaste läätsedega. Suppi saab selle retsepti järgi 1,5l. Vihmase ja külma ilmaga parim toit, teeb seest mõnusalt kuumaks!


300g läätsesi (mina kasutan üldiselt rohelisi või punaseid)

1 loomaliha või kana buljongi kuubik

1 spl Madras karryt, see on mõnusa maitsega, võib ka tavaline karry olla

0,5 spl jahvatatud india köömned (Cuminum cyminum ladina keeles)

tsilli pulber

sool

1dl hapukoor (lahja)


Pane läätsed vette keema(2/3 vett umbes), lisa buljong ja natule soola. Keeda ca.20min, poole pealt lisa maitseained, tsillit pane maitse järgi, mulle meeldib terav ja panen päris palju. Kui vaja, siis lisa natuke vett ka. Kui läätsed on töiesti pehmed, siis võta pott tulelt, lisa hapukoor ja püreesta supp saumikseriga ja ongi valmis.

1 kommentar:

  1. ohhh, päris huvitav, proovin kah teha ...juhul kui muidugi need india köömned kusagilt välja võlun:D

    SvaraRadera