Food is my passion on ja jääb siin peategelaseks,sellest armastusest sai kõik alguse 2010,hakkasin siis siia oma retsepte lisama,nüüd laiendan blogi ja kirjutan oma kõige kallimast varast,oma kahest lapsest,samuti oma igavesest võitlusest kilode vastu ja loomulikult jätkan ka edaspidi retseptide jagamisega! Kolisin Eestist ära `96 ja seega loodan,et annata andeks mu vead ja imeliku kirjaviisi,annan endast parima,et mitte liiga segaselt kirjutada, kuigi mu nõrkus on pikad ja segased laused :D
onsdag 6 oktober 2010
Värske salat loomalihaga, inspiratsioon Aasia poolt...
Eile oli jube isu selle salati järgi, mida pole juba pea aasta vist teinud!
Palju on hakkimist, aga see on seda väärt :) Tervislik, toitev ja maitsev salat! Jube raske on kokandus termineid eesti keeles kirja panna, aga ma püüan jätkuvalt, loodan, et saate aru ka, mis kirjutan ja mõtlen ja kui jääb segaseks, siis küsige julgelt :)
250g veiseliha filee
2 küüslaaugu küünt
1spl soya sauce
2spl Oysters sauce
1 spl suhkur
1-2 punast chillit, olevalt kauna suurusest ja teravuse soovist
natuke värsket ingverit (riivitud)
2spl oliiviõli
100g champignon
4 talisibulat (scallion inglise keeles)
6 mini maisi
1 porgand
1/2 punane paprika
1/2 kollane paprika
1+1 spl seesami seemneid
50g kašupähklid
1/2 jääsalati pead
150g erinevaid salatilehti maitse järgi
sool
mustpipar
Alusta liha marineerimisega. Kõigepealt tuleb liha lõigata viiludeks, ca 5 cm pikk, 0,5cm paks. Tee marinaad kaussi, kuhu mahub ka liha- oliiviõli, oyster sauce, soya,suhkur, 1 spl seesamiseemned. Haki pool chillit väikesteks tükkideks ja ka küüslaauk, ja riivi ingver. sega kõik kokku- Pane lihatükid marinaadi ja sega kõik korralikult läbi.
Rösti kuivalt pähklid ja seesamiseemned pannil keskmisel kuumusel kuldpruuniks, võib ka ahjust röstida. Pane seemned/pähklid jahtuma.
Lõika seened viiludeks ja prae, maitsesta soola ja pipraga. Prae seened samal pannil, saad natuke head maitset juurde.
Kui liha on umbes 20-30 min. seisnud, siis prae ka liha kiirelt läbi, jätkuvalt sama kuum pann. Liha võib jääda natuke roosaks,parem natuke roosa, kui liiga kaua praetud ja kuiv. Mina praadisin tükid umbes 2min. mõlemal küljel kõige kuumema peal, kui pann pole piisavalt kuum, siis hakkab liha praadimise asemel keema...
Kui liha praetud, siis lase ka sellel jahtuda.
Lõika porgand peenikesteks seibideks, sama paprikaga, sibul viilutada, mais lõigata nii, kuidas meeldib, mina lõikasin pikuti neljaks ja siis risti üle. Viiluta jääsalat. Lõika ka ülejäänud chilli peenikesteks viiludeks või haki, kui kardad, et võib liiga teravaks muidu jääda!
Sega kõik asjad kokku va. pähklid ja salatilehed. Maitsesta soolaga.
Pane salatilehed taldrikule ja sinna peale ülejäänud salat, ning kõige peale seemned ja pähklid.
Vahest olen lisanud idusid ka, kui on, eile ei olnud kahjuks poes ja jäi ilma idudeta...
Head isu :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar