söndag 17 oktober 2010

Seene spinati lasanje



Üks mu lemmik toite on vana hea lasanje, aga kuna ma püüan kaalust alla saada, siis on see vägagi no-no momendil, aga üks päev oli jube isu lasanje järgi ja proovisin hoopis lahjemalt varjanti teha ja üllatavalt hea tuli välja! Mitte küll päris see õige maitse, aga omamoodi isegi parem :)

ca6 pers.
ca 450-500g erinevaid seeni, mina kasutasin shitake seeni ja tumedaid shampinjone.

1 sibul
1-2 küüslaaugu küünt
2 spl oliiviõli
2-3 riivitud porgandit
1 köögivilja puljong
(1dl vett)
1 purk hakitud tomateid
1 punane tsilli kaun
300g mini -spinati lehti ( võib teha ka külmutatud spinatiga, siis peaks piisama 150-200g)
300g lahjat Philadelfia juustu või või lahjat mascarponet, viimasega tuleb parem, aga seda poes polnud ja tegin Philadelfiaga
2,5dl piima, mina kasutasin 0,5%
1 väike "pott" basiilikut
1,5 spl kuivatatud oreganot
1/2 tl riivitud muskaat pähklit
soola, musta pipart
50g riivitud juustu

1 pakk värskeid lasanje plaate või siis tavalisi plaate nii palju, et saaks 3 rida, Tahtsin tegelikult täistera omi, aga neid ei olnud poes ja siis võtsin tavalisi, kuigi täistera oleks tervislikum olnud.

Pane ahi 225C peale.

Prae seened ja sibul 1spl õlis, maitsesta soola ja pipraga, sool tõmbab seentest vedeliku välja ja nii praevad nad kiiremini läbi. Kui seened on peaaegu valmis, siis lisa ka hakitud küüslaauk, riivitud porgand ja tsilli. Kui ei maitse teravad toidud, siis ära pane tsillit ja prae 2-3 min., lisa tomatid ja puljong,ning pool oreganost. Kui on liiga kuiv, siis lisa ka 1dl vett. Las podiseb madalal tulel ca7 min.

Tee juustukaste. Loputa spinat ja kuivata. Philadelfia, piim, ülejäänud oregano,muskaatpähkel segatakse korralikult läbi. Haki basiilikum ja lisa ka kastmesse. Prae pool spinatist kiiresti läbi 1spl õlis ja sega ka see juustumassi, maitsesta soola ja pipraga.

Ülejäänud spinat segatakse tomatikastmesse,siis kui see on tulelt võetud.

Alusta lasanje "ladumist" tomatikastemga, nii, et see kataks õhukese kihina vormi põhja, sinna peale õhuke kiht juustukastet, sinna peale kiht lasanjeplaate, siis jälle tomatikastet ja juustukastet, uus kiht lasanjeplaate, ning uus kiht tomati ja juustukastet, selle peale lasanjeplaadid ja sinna peale ainult juustukaste ja 50g riivitud juustu. Kokku siis 3 korda tomatikastet ja kolm kihti lasanje plaate.

Küpseta lasanje alguses 15min fooliumiga ja ülejäänud 10-15min ilma, et see küpseks kuldpruuniks. Kui kasutad kuivasid pasta plaate, siis küpseta lasanjet 45-50 min. Ka siis viimased 10-15min ilma fooliumita. Kui lasanje on valmis, siis las seisab 10-15 min enne, kui lahti lõikad, siis tahkub see paremini ja ei jookse mooda taldrikut laiali!
Serveeri värske salatiga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar