onsdag 8 september 2010

Lillkapsa püreesupp krevettidega


See supp on mu üks lemmik, mille olen unustanud, aga täna kui poes nägin lillkapsast, siis tuli jube isu ja tegingi suppi ja mõtlesin, et jagan ikka teiega ka!

See retsept on umbes 4 inimesele


1 lillkapsas , ma kahjuks kaalu ei tea, aga selline suuremat sorti

100g toorjuustu

3spl hapukoort

2 spl kana buljong (võib ka kuubikut kasutada, aga vedel on vähem soolane ja maitseb paremini)

200g suuri krevette

1/2 küüslaaugu küüs

sidrunimahl

must pipar

ürdisool

sool, valge pipar

oliiviõli


Lõika lillkapsas õisikuteks ja pane potti külma vette, lisa ka mõned rohelised lehed, need annavad maitset juurde. Sool ka sisse ja keeda, kuni lillkapsas on täiesti pehme.

Puhasta krevetid.

Kalla suur osa veest ära, aga jäta alles, et saaks supi paksust reguleerida. Püreesta saumikseriga ühtlaseks püreeks, lisa toorjuust, hapukoor, sool, pipar ja buljong. Maitsesta oma maitse järgi ja reguleeri supi paksust keeduveega, mulle meeldib selline natuke paksem supp.

Pane pann tulele ja lase korralikult kuumaks, pane krevetid pannile, natuke küüslaauku, pipart ja ürdisoola peale ja prae kiiresti krevetid läbi, tirts sidrunimahla ka peale ja võta krevetid pannilt ära, muidu praevad seal edasi ja küpsevad liiga läbi.

Serveeri supp kaussides ja pane krevetid kõige peale, kalla mõned piisad head oliiviõli supi peale.

Head isu :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar