tisdag 14 september 2010

Aafrikapärane lõhe kookosekastmes


See on olnud läbi aegade üks mu "firmaroog" ja täna tegin seda jälle üle pika-pika aja ja see on ikka jube hää!!


Jällegi üks lihtne ja kiire toit neljale!


1 tükk kala, ca.3/4kg ( mina kasutan lõhet, aga võib ka olla tursk või haug)

3spl õli

1tl soola

1 sibul

2 küüslaaugu küünt

1-2 punast tsillit

1spl karry

2 spl tomati püreed

sidruni mahl 1/2 sidrunist

3dl kookospiima

soola


riis


Pane ahi 225 peale, pool õlist ahjupanni peale (kõrge äärega), selle peale lõhe ja raputa 1tl soola peale. Kala ahju, küpseta ca.20-25min.

Pane riis keema.

Haki sibul ja küüslaauk, puhasta tsilli seemnetest ja vaheseintest, ning haki hästi väikselt.


Tee kaste, kasuta väikest potti. Soojenda ülejäänud õli, prae selles sibul, küüslaauk ja tsilli 2-3 min. Lisa karry ja tomatipüree ja prae kõik korralikult segades läbi ca1 min, lisa sidrunimahl ja kookospiim. Keeda kastet umbes 10min, kuni hakkab paksenema. Maitsesta soolaga.

Kalla kaste kala peale ja pane tagasi ahju ca3min.


Vahest olen teinud nii, et panen koos kalaga ahju ka rohelisi ubasid (150g) ja seeni (200g)siis, kui kala on olnud ahjus ca10 min ja kallan sama moodi pärast kõik kastmega üle ja tuleb veel eriti hea, täna polnud kodus midagi ja selle pärast tegin ilma.


Serveeri keedetud riisiga!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar