2 kanakoiba, 3 porgandit ja 1 väike sibul
ca150g porgandit
ca200g kartulit
kanabuljong
kanabuljong
1 muna
1spl jahu
2spl graham jahu
sool, must pipar
till
Lõika 3 porgandit ja sibul tükkideks. Pane kanakoivad potti keema, lisa porgand ja sibul, sool ja natuke buljongit, kui on vajalik.
Keeda, kuni kana on täiesti valmis.
Keeda, kuni kana on täiesti valmis.
Kuni kana keeb, siis lõika kartul väikesteks kuubikuteks ja porgand õhukesteks viiludeks, pane külma vette.
Tee klimbi tainas, mina teen laisa, kuid tervisliku mehe klimpe :P Klopi muna lahti, lisa jahu ja klopi segamini, proovi ise, kas on vaja rohkem jahu või mitte ja maitsesta soolaga. Või tee "tavalised" klimbid...
Kui kana on pehme, siis kurna koivad, vedelik (buljong) jäta loomulikult alles, võta uus pott või pese see, milles just kana keetsid ja keeda porgand ja kartul buljongis pehmeks. Sibulat ja porgandit ei kasuta ma enam supis. Keetmis ajal võta kanaliha koiva küljest lahti ja haki parajateks tükkideks, mina kasutan tavaliselt kummikindaid, kuna kana on kuum ja nii saab kõige lihtsamalt, kui sul on ühekordsed kindad, siis pane kaks paari üksteise otsa, siis ei kõrveta sõrmi ära!
Maitsesta supp, kui vaja lisa pipart...
Tee teelusikaga klimbid ja lisa supi sisse keema, haki till ja lisa ka see. Lõpuks kanaliha ka potti.
Serveeri hapukoorega ja haki veel natuke värsket tilli supi peale.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar